Omgeving en bezienswaardigheden

Onze kasteelcamping ligt in Neuvic, een dorp met 1750 inwoners verspreid over 73 km², in het departement Correze. Westelijk van de Gorges de la Dordogne op een hoogte van 630 meter. De natuur- en waterrijke omgeving biedt vele mogelijkheden voor ontspanning.

Het departement Correze markeert de overgang van de regio Charente naar de bergen van de Auvergne. De grens vormt de Dordogne die met diepe kloven door het landschap snijdt.

In samenwerking met de manege in Neuvic organiseren we ponyrijden voor de kleintjes, paardrijden voor beginners en geweldige buitenritten voor gevorderde ruiters.

Sinds de aanleg van het grote stuwmeer van Neuvic, 410 hectare water, is het toerisme gegroeid. Neuvic heeft een interessant museum over het verzet in deze streek tegen de Duitse bezetters en in het centrum vindt u een Arboretum dat in 1817 aangelegd werd door Jean-Hyancinth d’Ussel.

Bij het meer ligt een 2 x 9 holes golfbaan en op het meer kunt u zeilen, water- en jetskiën. De primaire winkelvoorzieningen zijn allen in Neuvic te vinden, op 25 km in Ussel is een uitgebreider winkelaanbod.

De Correze heeft verschillende dorpjes die in de top-tien mooiste dorpjes van Frankrijk staan zoals Collonges-la-Rouge, Curemonte, Saint- Robert, Segur-le-Chateau en Turenne.

Onze prachtige omgeving biedt vele toeristische bezienswaardigheden die absoluut het bezoeken waard zijn. We hebben de leukste voor u op een rijtje gezet. Voor meer informatie of nog meer leuke tips voor de omgeving kunt u ook altijd terecht op onze receptie. We helpen u graag verder!

Toeristische bezienswaardigheden in de directe omgeving zijn o.a.:

 • De ruines van Chateau Ventadour
 • De oude spoorbrug Viaduc des Rochers Noirs
 • Chateau de Val
 • De watervallen van Gimel
 • De Gallo-Romeinse vindplaats des Cars
 • Sarran het museum van President Chirac
 • Belvedere de Gratte-Bryuere: een magnifiek uitzichtspunt hoog boven de Gorges de la Dordogne
 • Orgues de Bort: de reusachtige orgelpijpen steken ruim 300 meter boven het stadje uit

Wat verder rijden vindt u:

 • Les Tours de Merle
 • Les fermes du Moyen-Age: een getrouwe kopie van een boerendorp in 1300
 • Vulcania: een educatief themapark over vulkanen en aardbevingen
 • Gouffre de la Fage, 2 grote onderaardse gewelven met stalactieten en versteende watervallen, biedt ’s winters onderdak aan één van de grootste vleermuizenkolonies van Europa.
 • In het naastgelegen departement Cantal is het middeleeuwse dorpje Salers zeker een bezoek waard.

Domaine de Mialaret is een uniek natuurgebied van 44 hectare met afwisselend naald- en loofbos. Een aantal van onze bomen zijn zo bijzonder dat ze terug te vinden zijn op de site van www.monumentaltrees.com. Op het domein liggen twee vismeertjes, waarvan één met forel. U mag gratis vissen, zolang u de vangst maar terugzet. Een forelletje meenemen voor de bbq mag echter wel! Daarnaast hebben we mini-ezeltjes, gewone ezels, verzorgponies en vele konijnen die gewoon loslopen.

Op en rond het domein zijn 200 verschillende vogelsoorten gespot, vele vlinder- en libelle soorten en de kleinere zoogdieren als eekhoorn, boommarters, egel, hermelijn, bunzing, vleermuis en das worden regelmatig gezien. En wanneer u geluk heeft kunt u in de vroege ochtend of late avond een roedel ree of edelhert of wilde zwijnen spotten. Tussen de bomen vindt u een variëteit van varens en struiken, terwijl in het gras diverse wilde bloemen en tijm aangetroffen worden.

De vele wandelpaden op het domein en in de omliggende bossen maken wandelen zeer de moeite waard. Zo’n unieke biotoop verdient respect, zo kunnen alleen zeer gehoorzame honden in de bossen worden losgelaten, verzoeken we u alleen de daartoe bestemde paden te gebruiken om te wandelen of te mountainbiken. En vanzelfsprekend hoort afval niet in de natuur.

TOP
Onze 3 zekerheden
Corona proof en zonder risico boeken
met de 3 zekerheden van Domaine
Le Mialaret. Lees meer →
Onze 3 zekerheden
Corona proof en zonder risico boeken
met de 3 zekerheden van Domaine
Le Mialaret. Lees meer →