Voel de 600 jaar geschiedenis...

Reeds in de veertiende eeuw wordt Mialaret in de geschreven geschiedenis vermeld... In 1597 wordt voor het eerst gewag gemaakt van een manoir (herenhuis). Pas veel later in 1893 wordt door Raoul Calary het huidige kasteel gebouwd. Een melange van stijlen als middeleeuws, romantisch en zelfs neogotisch kenmerkt het gebouw. De gevelsteen met de Jacobsschelp van de bedevaart naar Santiago de Compostella, dateert uit de Renaissance en is gehaald uit het nabijgelegen kasteel Penacorn.

Bomen met een verhaal

Een aantal bomen op het domein zijn getuige geweest van deze geschiedenis: de oude linde naast het kasteel (ergens in de 16e eeuw geplant) en de 500 jaar oude tamme kastanje bij de brasserie.

Binnen in het kasteel vindt u een 16e -eeuws wandtapijt met daarop Catherina van Aragon, die gehuwd was met Hendrik de VIIIste. Boven de schouw hangt een jachttafereel oud Vlaamse school 1810-1830 en in de zalen enkele bijzondere kroonluchters.

In 1930 wordt het zwembad door Frankrijks belangrijkste Art Deco architect Hector Guimard ontworpen en gebouwd. Van zijn hand zijn ook de ingangen van de metrostations in het centrum van Parijs, de synagoge en hotel Guimard.

Bijzondere veeschuur

Onze grange (een grote veeschuur) wordt genoemd in het boek de 100 mooiste granges van Frankrijk en dan vooral om de bijzondere dakconstructie met haar houten pen en gat verbindingen. Hij is gebouwd tussen 1780-1820, later is er een bakhuisje bijgebouwd, dat vervolgens uitgebreid werd, waarna men eind 1800 een boerderij gebouwd heeft. Het blauwe chalet de Congo is in 1934 gebouwd door 8 Congolezen, die meegenomen waren door de neef van Raoul Calary.

'La Symphonie de la Nature Pure'

In 1966 wordt Mialaret een kinderkolonie, en in 1988 officieel een village des vacances. In 2001 wordt het eigendom van Eege Klop, die in de loop der jaren alles heeft laten renoveren. Doel is daarbij om alle karakteristieke gebouwen te behouden, de indrukwekkende natuur zo min mogelijk te verstoren en u een onvergetelijke vakantie-ervaring te laten ondergaan:

'La Symphonie de la Nature Pure' vindt u op onze kasteelcamping.

TOP
Onze 3 zekerheden
Corona proof en zonder risico boeken
met de 3 zekerheden van Domaine
Le Mialaret. Lees meer →
Onze 3 zekerheden
Corona proof en zonder risico boeken
met de 3 zekerheden van Domaine
Le Mialaret. Lees meer →